OVER MARIECHRISTIEN:

Weet jij voor mij een zangeres, die klinkt als een nachtegaal en Nederlandstalig zingt? Ze moet het vlot en boeiend aan elkaar kunnen praten en liefst ook nog als een stralend middelpunt op het podium staan. Jazeker! Lees maar eens verder.

Na succesvolle deelnames aan regionale songfestivals ontving zij in 1984 uit handen van de TROS de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. De motivatie groeide en in 1997 verscheen haar eerste eigen album "Gewoon MarieChristien" en dat is ze sindsdien ook gebleven. Met "Een handje vol Muziek" en "Pluk de dag" als levensmotto is ze al die jaren haar passie blijven uitoefenen. En met steeds meer succes. Ze verleende haar medewerking aan een LP en vele verzamelalbums.Tweemaal won zij de Dialectenpenning voor het mooiste eigen geschreven lied en zij werd genomineerd voor de Vergulde Klomp voor haar inzet in het Brabants Dialect. Die in 2007 ook beloond werd met de Ad De Laat prijs.Foto1 WDS8520bew unzipped

Na 4 albums in het Brabants Dialect, waaronder een sfeervol Kerstalbum, maakt ze nu alweer sinds 2007 Nederlandstalige muziek en ook hierin schreef zij alweer 4 inmiddels verschenen albums. MarieChristien koos er toen ook voor om full-time zangeres te zijn; zij nam nadat zij 21 jaar werkzaam was in het onderwijs afscheid als lerares en werd professioneel zangeres. In dat jaar ging zij voor de tweede keer naar Canada om daar een toer te maken voor de Nederlandse emigranten. Een reis om nooit te vergeten.

In 2008 werd MarieChristien ambassadrice van de stichting "Leven voor Leven". In 2009 reisde zij samen met de organisatie van deze stichting af naar Roemenië om met eigen ogen te aanschouwen hoe hard het nodig is dat deze mensen geholpen worden met goederen voor ziekenhuizen en scholen. Een indrukwekkende reis.
De typische, gevarieerde eigen stijl, die MarieChristien in de loop der jaren ontwikkelt, komt in al haar cd's tot uiting. Op haar albums is muziek met een hart te horen en die vindt steeds gemakkelijker zijn weg naar de luisteraars.

Tonny Alberti (Alberti Entertainment) in 2009: "MarieChristien maakt een lieve, krachtige indruk en al snel blijkt dat MarieChristien enorm veel ervaring heeft. Eerste indruk: Bijzondere vrouw met een apart stemgeluid. Een rustige en hartelijke uitstraling. Mooie, aparte ogen. Indruk optreden: Goed optreden. Prachtige teksten en bijzonder stemgeluid. Ze zingt met emotie en spelen met publiek doet ze goed. Advies: MarieChristien kan haar olievlek uitbreiden. Doorzetten is haar credo. Totaalplaatje: Leuke verschijning, prachtige nummers en talentvolle vrouw. Erg geliefd in het zuiden en ze zal harten veroveren ook buiten Brabant. Volop gedrevenheid en volop enthousiasme, dat kenmerkt MarieChristien! Wij hebben een krachtige engel ontdekt, nu de rest van Nederland nog"!Foto1 WDS8511bew unzipped

MarieChristien past zich gemakkelijk aan plaats, tijd en omstandigheid aan. Haar ruime basisrepertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes. Ze beschikt over lekker in het gehoor liggend materiaal. Ze nodigt het publiek ook graag uit om mee te zingen. MarieChristien is niet op haar mondje gevallen en dat laat ze tussen de nummers door dan ook duidelijk blijken.

Met haar innemende voorkomen, sprekende teksten en sprankelende uitstraling speelt ze gemakkelijk en flexibel in op het publiek. Dankzij haar laagdrempelige, herkenbare liedjes van hoge kwaliteit over "de dingen" in het leven weet deze sportieve podiumvrouw uiteenlopende gezelschappen direct te boeien: van verenigingsviering tot doopfeest, jubilea, verjaardag en uitvaart en van braderie, bedrijfsfeest en receptie tot en met theater met 'eigen' combo. Ze is dus heel wat gewend.

Mede door haar speciale thema-voorstellingen is zij het gehele jaar door inzetbaar. Maar ook voor een gezellige karaoke/meezingavond bent u bij MarieChristien aan het juiste adres.

In Mei 2010 maakte zij een nieuwe stap in haar glansrijke carrière en presenteerde haar eerste theatershow met eigen live-muzikanten: "MarieChristien kan het grote podium aan, dat heeft ze wel bewezen. Haar teksten over het leven maken het publiek bewust van de glans van gewone herkenbare dingen. MarieChristien zingt haar liedjes met haar kenmerkende zuivere en verstaanbare stem, begeleid door een combo van uitstekende muzikanten. Een prachtige showbelichting en sfeervolle projecties in een strak decor versterken de impact van haar woorden".
Aldus in mei 2010 Marjorie van Geenhuizen, theaterdirecteur theater Markant, Uden.

Deze theatershow werd bijzonder goed ontvangen en opnieuw is MarieChristien met haar muzikanten te zien in verschillende theaters. MarieChristien is een sprankelende, ervaren podiumvrouw die met of zonder muzikanten (afhankelijk van uw keuze) het gehele podium vult en het publiek aangenaam verrast met zang en theater. Zij beschikt over eigen geluid en technicus.