OVER MARIECHRISTIEN:

Weet jij voor mij een zangeres, die klinkt als een nachtegaal en Nederlandstalig zingt? Ze moet het vlot en boeiend aan elkaar kunnen praten en liefst ook nog als een stralend middelpunt op het podium staan. Jazeker! Lees maar eens verder.

Na succesvolle deelnames aan regionale songfestivals ontving zij in 1984 uit handen van de TROS de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. De motivatie groeide en in 1997 verscheen haar eerste eigen album "Gewoon MarieChristien" en dat is ze sindsdien ook gebleven. Met "Een handje vol Muziek" en "Pluk de dag" als levensmotto is ze al die jaren haar passie blijven uitoefenen. En met steeds meer succes. Ze verleende haar medewerking aan een LP en vele verzamelalbums.Tweemaal won zij de Dialectenpenning voor het mooiste eigen geschreven lied en zij werd genomineerd voor de Vergulde Klomp voor haar inzet in het Brabants Dialect. Die in 2007 ook beloond werd met de Ad De Laat prijs.img 9128Na 4 albums in het Brabants Dialect, waaronder een sfeervol Kerstalbum, maakt ze nu alweer sinds 2007 Nederlandstalige muziek en ook hierin schreef zij alweer 4 inmiddels verschenen albums. MarieChristien koos er toen ook voor om full-time zangeres te zijn; zij nam nadat zij 21 jaar werkzaam was in het onderwijs afscheid als lerares en werd professioneel zangeres. In dat jaar ging zij voor de tweede keer naar Canada om daar een toer te maken voor de Nederlandse emigranten. Een reis om nooit te vergeten.

In 2008 werd MarieChristien ambassadrice van de stichting "Leven voor Leven". In 2009 reisde zij samen met de organisatie van deze stichting af naar Roemenië om met eigen ogen te aanschouwen hoe hard het nodig is dat deze mensen geholpen worden met goederen voor ziekenhuizen en scholen. Een indrukwekkende reis.
De typische, gevarieerde eigen stijl, die MarieChristien in de loop der jaren ontwikkelt, komt in al haar cd's tot uiting. Op haar albums is muziek met een hart te horen en die vinden steeds gemakkelijker hun weg naar de luisteraars.

Tonny Alberti (Alberti Entertainment) in 2009: "MarieChristien maakt een lieve, krachtige indruk en al snel blijkt dat MarieChristien enorm veel ervaring heeft. Eerste indruk: Bijzondere vrouw met een apart stemgeluid. Een rustige en hartelijke uitstraling. Mooie, aparte ogen. Indruk optreden: Goed optreden. Prachtige teksten en bijzonder stemgeluid. Ze zingt met emotie en spelen met publiek doet ze goed. Advies: MarieChristien kan haar olievlek uitbreiden. Doorzetten is haar credo. Totaalplaatje: Leuke verschijning, prachtige nummers en talentvolle vrouw. Erg geliefd in het zuiden en ze zal harten veroveren ook buiten Brabant. Volop gedrevenheid en volop enthousiasme, dat kenmerkt MarieChristien! Wij hebben een krachtige engel ontdekt, nu de rest van Nederland nog"!img 9201

MarieChristien past zich gemakkelijk aan plaats, tijd en omstandigheden aan. Haar ruime basisrepertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes. Ze beschikt over lekker in het gehoor liggend materiaal. Ze nodigt het publiek ook graag uit om mee te zingen en heeft een bijzondere interactie met het publiek! MarieChristien is niet op haar mondje gevallen en dat laat ze tussen de nummers door dan ook duidelijk blijken; altijd spontaan en met haar eigen stralende persoonlijkheid!

Met haar innemende voorkomen, sprekende teksten en sprankelende uitstraling speelt ze ook gemakkelijk en flexibel in op het publiek. Dankzij haar laagdrempelige, herkenbare liedjes van hoge kwaliteit over "de dingen" in het leven weet deze sportieve podiumvrouw uiteenlopende gezelschappen direct te boeien: van verenigingsviering tot doopfeest, jubilea, verjaardag en braderie, van bedrijfsfeest en receptie tot en met theater met 'eigen' live-muzikanten. En ook voor een gezellige karaoke/meezingavond bent u bij MarieChristien aan het juiste adres.
Steeds vaker wordt MarieChristien gevraagd voor een sfeervolle muzikale opluistering van uitvaart- of afscheidsdienst, met eigen zelfgeschreven liedjes en verzoeknummers.

Mede door haar speciale thema-voorstellingen is zij het gehele jaar door inzetbaar. Haar boekingen verzorgt ze zelf.

In Mei 2010 maakte zij een nieuwe stap in haar glansrijke carrière en presenteerde haar eerste theatershow met eigen live-muzikanten: "MarieChristien kan het grote podium aan, dat heeft ze wel bewezen. Haar teksten over het leven maken het publiek bewust van de glans van gewone herkenbare dingen. MarieChristien zingt haar liedjes met haar kenmerkende zuivere en verstaanbare stem, begeleid door een combo van uitstekende muzikanten. Een prachtige showbelichting en sfeervolle projecties in een strak decor versterken de impact van haar woorden".
Aldus in mei 2010 Marjorie van Geenhuizen, theaterdirecteur theater Markant, Uden.

Deze theatershow werd bijzonder goed ontvangen en kreeg een vervolg in meerdere theaters. En opnieuw staat een theatervoorstelling met live muzikanten op de agenda: op 11 november 2018 presenteert MarieChristien haar 9e CD-album, waarvan we de titel nog niet verklappen, in Theater Markant in Uden (N.Br.). De CD wordt geproduceerd in samenwerking met Pieter van Schooten (Zeeland, N.Br.) en wordt onvermoed mooi!

MarieChristien is een sprankelende, ervaren zangeres & theatermaker die met of zonder muzikanten (afhankelijk van uw keuze) het gehele podium vult en het publiek aangenaam verrast met zang en theater. Zij beschikt over eigen geluid, belichting en technicus en kan het gehele jaar door worden geboekt. Bel 0413-274250 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de hoogte blijven? Schrijf je GRATIS in op onze nieuwsbrief      aanmelden

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
Datum : vrijdag 3 januari 2020
4
5
6
7
Datum : dinsdag 7 januari 2020
8
Datum : woensdag 8 januari 2020
9
10
11
13
20
Datum : maandag 20 januari 2020
21
22
Datum : woensdag 22 januari 2020
23
24
Datum : vrijdag 24 januari 2020
25
27
28
Datum : dinsdag 28 januari 2020
29
Datum : woensdag 29 januari 2020
30
31
Datum : vrijdag 31 januari 2020

Binnenkort

28
jan
Velp
Datum: 28 januari 2020, 14:30

29
jan
Nijmegen
Datum: 29 januari 2020, 15:00

31
jan
Demen
Datum: 31 januari 2020, 13:30