Biografie

Biografie

OVER MARIECHRISTIEN:

Weet jij voor mij een zangeres, die klinkt als een nachtegaal en Nederlandstalig zingt? Ze moet het vlot en boeiend aan elkaar kunnen praten en liefst ook nog als een stralend middelpunt op het podium staan.
Jazeker! Lees maar eens verder.

Na succesvolle deelnames aan regionale songfestivals ontving MarieChristien in 1984 op het Gouden Sleutelfestival uit handen van de TROS de publieksprijs en de aanmoedigingsprijs. De motivatie groeide en in 1997 verscheen haar eerste eigen album "Gewoon MarieChristien" en dat is ze sindsdien ook gebleven. Met "Een handje vol Muziek" en "Pluk de dag" als levensmotto is ze al die jaren haar passie blijven uitoefenen. En met steeds meer succes. Ze verleende haar medewerking aan een LP en vele verzamelalbums. Tweemaal won zij de Brabantse Dialectenpenning voor het mooiste eigen geschreven lied en zij werd genomineerd voor de Vergulde Klomp voor haar inzet in het Brabants Dialect. Die inzet werd in 2007 opnieuw beloond met de toekenning van de 'Ad De Laat' prijs.
 
Over Winteren bewerkt comprjpgNa 4 albums in het Brabants Dialect, waaronder een sfeervol Kerstalbum, maakt ze nu alweer sinds 2007 Nederlandstalige muziek en ook hierin schreef zij alweer 5 inmiddels verschenen albums. MarieChristien koos er toen ook voor om full-time zangeres te zijn; zij nam, nadat zij 21 jaar werkzaam was in het onderwijs, afscheid als lerares en werd professioneel zangeres.
In dat jaar ging zij voor de tweede keer naar Canada om daar een solo-tour te maken voor de Nederlandse emigranten. Een reis om nooit te vergeten!

In 2008 werd MarieChristien ambassadrice van de stichting "Leven voor Leven". In 2009 reisde zij samen met de organisatie van deze stichting af naar Roemenië om met eigen ogen te aanschouwen hoe hard het nodig is dat deze mensen geholpen worden met goederen voor ziekenhuizen en scholen. Een indrukwekkende reis.

De typische, gevarieerde eigen stijl die MarieChristien in de loop der jaren ontwikkelt, komt in al haar cd's tot uiting. Op haar albums is muziek met een hart te horen en die vinden steeds gemakkelijker hun weg naar de luisteraars. 

Tonny Alberti (Alberti Entertainment) in 2009: "MarieChristien maakt een lieve, krachtige indruk en al snel blijkt dat MarieChristien enorm veel ervaring heeft. Eerste indruk: Bijzondere vrouw met een apart stemgeluid. Een rustige en hartelijke uitstraling. Mooie, aparte ogen. Indruk optreden: Goed optreden. Prachtige teksten en bijzonder stemgeluid. Ze zingt met emotie en spelen met publiek doet ze goed. Advies: MarieChristien kan haar olievlek uitbreiden. Doorzetten is haar credo. Totaalplaatje: Leuke verschijning, prachtige nummers en talentvolle vrouw. Erg geliefd in het zuiden en ze zal harten veroveren ook buiten Brabant. Volop gedrevenheid en volop enthousiasme, dat kenmerkt MarieChristien! Wij hebben een krachtige engel ontdekt, nu de rest van Nederland nog"!  

MarieChristien past zich gemakkelijk aan plaats, tijd en omstandigheden aan. Haar ruime basisrepertoire bestaat uit zelfgeschreven liedjes. Ze beschikt over lekker in het gehoor liggend materiaal. Ze nodigt het publiek ook graag uit om mee te zingen en heeft een aansprekende interactie met het publiek! MarieChristien is niet op haar mondje gevallen en dat laat ze tussen de nummers door dan ook duidelijk blijken; altijd spontaan en met haar eigen stralende persoonlijkheid! 

Met haar innemende voorkomen, sprekende teksten, stralende lach en sprankelende uitstraling speelt ze ook gemakkelijk en flexibel in op het publiek. Dankzij haar herkenbare liedjes van hoge kwaliteit over "de dingen" in het leven weet deze sportieve podiumvrouw uiteenlopende gezelschappen direct te boeien: van zaal-optreden en huiskamerconcert tot verenigingsviering, doopfeest, jubileum, verjaardag en braderie, van bedrijfsfeest en receptie tot en met theater met 'eigen' live-muzikanten. En ook voor een gezellige karaoke/meezingavond bent u bij MarieChristien aan het juiste adres.
Mede door haar speciale thema-voorstellingen is zij het gehele jaar door inzetbaar. Haar boekingen verzorgt ze zelf, ze houdt van korte lijntjes.Het Mooiste van Maria bewerkt com

In Mei 2010 maakte zij een nieuwe stap in haar glansrijke carrière en presenteerde haar eerste theatershow met eigen live-muzikanten: "MarieChristien kan het grote podium aan, dat heeft ze wel bewezen. Haar teksten over het leven maken het publiek bewust van de glans van gewone herkenbare dingen. MarieChristien zingt haar liedjes met haar kenmerkende zuivere en heldere, verstaanbare stem, begeleid door een combo van uitstekende muzikanten. Een prachtige showbelichting en sfeervolle projecties in een strak decor versterken de impact van haar woorden". Aldus in mei 2010 Marjorie van Geenhuizen, theaterdirecteur theater Markant, Uden. 
Deze theatershow werd bijzonder goed ontvangen en kreeg een vervolg in meerdere theaters.

In 2018 bewees MarieChristien opnieuw haar gedrevenheid en hunkering naar nieuwe muzikale hoogstandjes: in een theatervoorstelling met live muzikanten presenteerde ze op 11 november 2018 in Theater Markant in Uden haar 9e CD-album  met de titel 'Pure Kracht', een titel die er niet om liegt. De CD werd geproduceerd in samenwerking met Pieter van Schooten (Zeeland, N.Br.) en Lars Putter, eigenaar van LEF Studios (fantastisch!) in Uden en is onvermoed mooi!
Het is een onvergetelijk muzikaal monument en het is de bedoeling om met deze groep muzikanten 'verder aan de weg te timmeren'. Maar dat moet nog even wachten want de corona-pandemie zette veel stil. Niet voor MarieChristien: ze gooide het roer om en verzorgde tuin- en terrasconcerten voor 'de zorginstellingen van Nederland'. Onder het motto 'Muziek doet leven' bracht MarieChristien amusement en vertier in troosteloze tijden, waar met name de ouderen zich opgesloten voelden. MarieChristien bracht weer nieuwe levensvreugde en had een rijk gevulde agenda!

Inmiddels weet ook een andere doelgroep MarieChristien steeds meer te vinden: als gevolg van de mond-tot-mond reclame wordt MarieChristien steeds vaker gevraagd voor een sfeervolle muzikale opluistering van uitvaart- of afscheidsdienst, met zelfgeschreven liedjes en verzoeknummers. Een 'passende' muzikale bijdrage die door betrokkenen als uiterst waardevol(!) wordt ervaren, zowel in Brabant als ook daarbuiten.

MarieChristien is een sprankelende podiumvrouw, een ervaren zangeres & theatermaker die met of zonder muzikanten (afhankelijk van uw keuze) het gehele podium vult en het publiek aangenaam verrast met zang en theater. Zij beschikt over eigen geluid, belichting en technicus en kan het gehele jaar door worden geboekt tegen betaalbare prijs. Bel 0413-274250 of mail naar info@mariechristien.nl. Laat u verrassen!


Agenda

ma di wo do vr za zo
2
Datum : donderdag 2 mei 2024
3
4
5
7
9
11
Datum : zaterdag 11 mei 2024
13
Datum : maandag 13 mei 2024
14
15
Datum : woensdag 15 mei 2024
16
Datum : donderdag 16 mei 2024
17
Datum : vrijdag 17 mei 2024
18
Datum : zaterdag 18 mei 2024
19
20
21
23
Datum : donderdag 23 mei 2024
24
Datum : vrijdag 24 mei 2024
25
Datum : zaterdag 25 mei 2024
26
27
Datum : maandag 27 mei 2024
29
Datum : woensdag 29 mei 2024
30
31
Datum : vrijdag 31 mei 2024

Binnenkort

27
mei
Beauraing
Date: 27 mei 2024, 13:30

29
mei
Arnhem
Date: 29 mei 2024, 14:30

Contactinformatie

MCV Entertainment

Hoge Randweg 18

5408 NB VOLKEL

info@mariechristien.nl

0413-274250