Tijdlijn van MarieChristien

11 november 2018

Album Pure Kracht

In Theater Markant in Uden (N.Br.) presenteerde MarieChristien haar 9e CD-album. De titel: Pure Kracht. De CD werd gepresenteerd in de vorm van een speciale live theater-voorstelling met een zestal muzikanten. De CD, die werd geproduceerd in samenwerking met Pieter van Schooten (Zeeland, N.Br.) is onvermoed mooi: ze bevat een aantal 'pareltjes', zoals MarieChristien het zelf zegt! De CD kunt u bestellen via een mail naar info@mariechristien.nl.
Juni 2018

Derde FAN-dag in Zeeland (N.Br.)

De FAN-dag blijft een tweejaarlijks gebeuren; op 17 juni 2018 ontmoeten de deelnemers van de derde fanreis (2017) en eerdere fanreizen een aantal nieuwe enthousiaste fans. Cafe-zaal Eetcafe 't Oventje was voor de derde keer de gastvrije locatie waar deze eendaagse fan-gebeurtenis plaats vond. Een sprankelend optreden van MarieChristien, waaronder vele verzoeknummers, koffie, drankjes en een afsluitende, goed verzorgde BBQ maakten samen deze dag tot een onvergetelijke herinnering! De vierde fanreis naar Hotel Alpin in Schmallenberg (Sauerland) van 27 juni tot en met 1 juli 2019 werd aangekondigd en vol=vol.
Juni 2018

'Grenzeloos MarieChristien 2.0'

Grenzeloos MarieChristien 2.0 is een compleet nieuwe show die het gehele jaar door inzetbaar is. MarieChristien maakt met haar publiek een bijzondere reis van nostalgie en herkenbaarheid. Steeds weer klinkt het 'Oh ja' door de zaal. Er wordt massaal meegezongen. Een fantastische voorstelling die de mensen weer volop doet genieten van herinneringen aan mooie tijden. Gezelligheid en veel interactie met het publiek. De mensen zijn er echt even helemaal uit
Mei 2018

'Meer dan Maria'

Voor wie denkt dat MarieChristien alleen Maria-liedjes zingt, is deze theatervoorstelling een bijzondere muzikale verrassing. De titel zegt het al: ‘Meer dan Maria’. Deze sprankelende podiumvrouw laat u genieten van datgene wat zij het gehele jaar door aan haar publiek presenteert. Een jaaroverzicht in vogelvlucht. Haar bijzondere eigen bewerkingen van verschillende Maria-nummers zullen een subtiele versiering zijn. Het is immers de Mei-maand. Maar MarieChristien is ‘Meer’. U gaat een hartverwarmende middag of avond tegemoet. ‘Meer dan Maria’ op een unieke, eigen en innemende manier.
November 2017

Lancering 'Ritme'

Try-out van een bijzondere voorstelling met muzikale verrassingen in Molenschot (N.Br.). Veelal zelfgeschreven liedjes over het leven maken de mensen bewust van de glans van de gewone en herkenbare dingen van alledag. Dat stukje nostalgie laat je weer even glimlachen. Die lach en die traan in een wereld van herkenning. Het ritme van ons leven is de basis voor deze prachtige theatervoorstelling.‘Ritme’ heeft een positieve uitstraling. Passende beelden, een mooi decor en een zuiver stemgeluid: deze voorstelling bevat alle ingrediënten voor een heerlijke avond uit en de avond was geslaagd. 'Ritme' komt terug in 2018!
Augustus 2017

EMA Cruise

Een fantastisch dag-uitje op vrijdag 4 augustus 2017, georganiseerd samen met EMA-Busreizen: een cruise over de IJssel van Zutphen naar Doesburg. Met deelnemers uit heel Brabant werd dit een heerlijke dag: mooi weer, goed verzorgde lunch met EMA-kroket, boottocht over de IJssel met een 'spetterend' optreden van MarieChristien en een afsluitend diner in het Brabantse land. Een dagtocht die in 2018 herhaald gaat worden!
Juni 2017

Derde FAN-reis naar Duitsland

Met MarieChristien op de fiets gearriveerd in Schmallenberg (Sauerland) kon dit weekend losbarsten. Opnieuw een fantastisch fan-weekend in één van de Enjoy-hotels: Hotel Alpin. Hoogtepunt van dit derde fan-weekend was het 'Songfestival' met nummers van de nieuw te produceren CD die in november 2018 gaat verschijnen.
Juni 2016

Tweede FAN-dag

In vervolg op de tweede fan-reis naar Duitsland volgt op 26 juni 2016 een tweede fan-dag; een reunie met de deelnemers aan de 2013- en 2015-fanreizen, aangevuld met nieuwe enthousiaste fans. Cafe-zaal Eetcafe 't Oventje was opnieuw de gastvrije locatie waar deze eendaagse fan-gebeurtenis plaats vond. Een sprankelend optreden van MarieChristien, waaronder vele verzoeknummers, koffie, drankjes en een afsluitende, goed verzorgde BBQ maakten samen de dag tot wederom een onvergetelijke herinnering! De derde fanreis naar Hotel Alpin in Schmallenberg in juni 2017 werd al toegelicht en velen hebben zich al aangemeld; vol=vol.
Maart 2016

Lancering 'UNIEK'

In maart 2016 werd de theatervoorstelling 'Uniek' gelanceerd. MarieChristien geeft antwoord op vragen uit haar publiek en beantwoordt die met één van de liedjes uit haar uitgebreide repertoire van (meestal) zelfgeschreven nummers. Ze weet het publiek recht in het hart te raken!
November 2015

Lancering 'Over-Winteren'

MarieChristien is inmiddels theatermaker en lanceert in Doetinchem in Herberg-Zalencentrum 't Onland haar nieuwe theatervoorstelling 'Over-Winteren'. Haar bezoekers hangen aan haar lippen, en volgen de rode draad: het verhaal van de overbuurman, dat samen met regisseur Henk Hendrikx uit Zevenbergen werd uitgesponnen over de periode van het vallen van het eerste blad tot en met het ontluiken van de eerste voorjaarsbloemen... Anekdotes en prachtige luisternummers, met af en toe een vrolijke noot; een voorstelling die u niet mag missen, en in 2016 opnieuw kunt gaan bezoeken op meerdere plaatsen.
Juni 2015

Tweede FAN-reis naar Duitsland

Een geweldig fan-weekend met meer dan 70 enthousiaste fans van MarieChristien. Schlosshotel Sophia van de Enjoy-hotels was de thuisbasis; het werd één groot feest dat vijf dagen duurde. Op naar 2017, het derde fanweekend!
December 2014

DVD 'Het Ultieme Kerstgevoel'

MarieChristien gaat samen met haar publiek op zoek naar 'het ultieme kerstgevoel'. Een aaneenschakeling van mooie anekdotes, bekende Kerstliedjes die iedereen kent van vroeger en door MarieChristien zelfgeschreven Kerstnummers; alles via 'een rode draad' in een prachtige verhaallijn uitgewerkt en uitgebracht op DVD.
Oktober 2014

DVD 'Die Bijzondere Vrouw'

Een DVD die werd gebaseerd op de theatervoorstelling 'Die Bijzondere Vrouw', met liedjes over de 'vrouw', over 'moeder in het algemeen' en over Maria. Een waar kijk- en luistergenot!
30 augustus 2014

Cum laude geslaagd voor zangopleiding

MarieChristien voltooide de vijfjarige zangopleiding 'methode Eldar' bij zangpedagoge Mieke Werger. Op zaterdag 30 augustus 2014 slaagde ze cum laude en vertolkte een serie zangnummers die de examinator kippenvel bezorgden; een cijferlijst om trots op te zijn was het resultaat. En de fans en haar publiek genieten keer op keer van deze fantastische heldere stem. MarieChristien mag trots zijn!
Juni 2014

Eerste FAN-dag

In vervolg op de eerste fan-reis naar Duitsland volgt op 14 juni 2014 een eerste fan-dag; een reunie met alle deelnemers aan de 2013-fanreis, aangevuld met nieuwe enthousiaste fans. Cafe-zaal Eetcafe 't Oventje was de gastvrije locatie waar deze eendaagse fan-gebeurtenis plaats vond. Een spetterend optreden van MarieChristien, waaronder vele verzoeknummers, koffie, drankjes, een afsluitende BBQ en het prachtige zomerse weer maakten samen de dag tot een onvergetelijke herinnering!
Juni 2013

Eerste FAN-reis naar Duitsland

De eerste FAN-reis is een feit. Hotel Marleen (Sauerlandhotels.nl) in Siedlinghausen is de thuisbasis voor 5 dagen entertainment en groot plezier. MarieChristien als stralend middelpunt van 50 enthousiaste fans!
2012

Album Voetsporen

In maart 2012 presenteert MarieChristien haar nieuwe album "Voetsporen" in Theater Markant in Uden. In een nagenoeg uitverkochte theaterzaal vertolkt ze, ondersteund door een vijftallig combo, alle nummers van dit nieuwe album, dat met een ovationeel applaus wordt ontvangen. Ook "Voetsporen" zal een vervolg krijgen in de shows die MarieChristien verspreid over het land inmiddels verzorgt. Voetsporen-Live is de theatertoer met live-muzikanten; die brengt haar naar diverse theaters als De Lievekamp (Oss), De Schakel (Gilze), De Blauwe Kei (Veghel). Voetsporen-solo, evenals haar andere shows, verzorgt MarieChristien op uitnodiging overal in het land, begeleid met orkestband, eigen licht en geluid, podiumaankleding en geluidsman. Het album "Voetsporen" werd geproduceerd door Roel Jongenelen in nauwe samenwerking met John van de Ven in de nieuwe studio Apollo 98 van Roel Jongenelen.
2009

Album MarieCrescendo

Alweer een nieuw album, opnieuw geproduceerd door John van de Ven, met de naam MarieCrescendo. Het gaat goed met zangeres MarieChristien en het thema "Crescendo" van dit album geeft dat perfect weer. Het album bevat mooie ballads, afgewisseld met vrolijke up-tempo nummers. Gekozen is voor een afwijkende vormgeving, een zogeheten "booklet" met daarin een CD en een DVD met vijf clips; een "must" voor de trouwe fans.
2008

Album Warm Wit

MarieChristien brengt een nieuw album met prachtige luisternummers, een album in winterse sferen. Het album is de basis voor een nieuwe show die ze alleen in de maanden november, december en januari van elk jaar gaat verzorgen. Het album wordt geproduceerd door John van de Ven in Studio Jan Vis.
2007

Album Allerliefst

MarieChristien moet voor haar optredens steeds verder van huis en overschrijdt vaker de provinciegrens. Ze besluit dat haar volgende, vijfde album Nederlandstalig moet zijn. Zij ontmoet John van de Ven (de grote man achter het succes van Andre Hazes en daarnaast bekend van producties voor o.a. Grad Damen en Dana Winner) en hij wordt de producer van haar eerste Nederlandstalige album. Dankzij producer John van de Ven klinkt de muziek nu heel anders; haar publiek vindt het fantastisch. Als bonus krijgt men bij dit nieuwe album ook nog een Brabantse versie.
2007

Ad de Laat prijs

In maart 2007 wordt de inmiddels fulltime zangeres MarieChristien onderscheiden met de Ad de Laat prijs. Deze prijs wordt haar toegekend vanwege haar bijzondere verdiensten voor het Brabantse dialect. "MarieChristien heeft in hoge mate bijgedragen aan de erkenning van het Brabants als eigen taal".
2007

Afscheid OBS De Leeuwerik

MarieChristien verlaat, na 21 jaar als lerares in het onderwijs werkzaam te zijn geweest, "haar" basisschool De Leeuwerik. Ze krijgt een prachtig afscheid en start haar carrière als professioneel zangeres: ze maakt van haar hobby haar beroep!
2006

Nominatie Brabantse Dialectpenning

Opnieuw een nominatie voor de Brabantse Dialectpenning, drie keer "op rij" deze penning winnen zat er niet in.....; opnieuw toch een blijk van erkenning voor wat ze betekent voor "het Brabantse lied" en dat haar zelfgeschreven teksten en muziek indruk maken op een groot publiek.
2004

Brabantse Dialectpenning

Aan MarieChristien wordt opnieuw de Brabantse Dialectpenning toegekend in 2004: deze prijs versterkt haar motivatie en haar gedrevenheid om steeds weer haar repertoire te vernieuwen en uit te breiden.
2002

Brabantse Dialectpenning

Brabantse Dialectpenning in 2002: "MarieChristien zingt en entertaint op een professionele manier in een gemoedelijke ambiance. Een zangeres die ervan geniet het publiek te laten genieten!" Aldus het juryrapport in juni 2002 tijdens het Brabants Dialectfestival in Lieshout, dat tweejaarlijks wordt georganiseerd.
1987

Zangdebuut

MarieChristien maakt haar geregistreerde zangdebuut in ’87.
1984

TROS prijs uitreiking

In 1984 ontvangt zij uit handen van de TROS tijdens het Gouden Sleutelfestival zowel de Juryprijs als de Publieksprijs. Dat blijkt het begin van een veelbelovende carrière te zijn.
1980

Regionale songfestival

In 1980 wint zij op veertienjarige leeftijd haar eerste regionale songfestival.

Op de hoogte blijven? Schrijf je GRATIS in op onze nieuwsbrief      aanmelden

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
Datum : vrijdag 3 januari 2020
4
5
6
7
Datum : dinsdag 7 januari 2020
8
Datum : woensdag 8 januari 2020
9
10
11
13
20
Datum : maandag 20 januari 2020
21
22
Datum : woensdag 22 januari 2020
23
24
Datum : vrijdag 24 januari 2020
25
27
28
Datum : dinsdag 28 januari 2020
29
Datum : woensdag 29 januari 2020
30
31
Datum : vrijdag 31 januari 2020

Binnenkort

28
jan
Velp
Datum: 28 januari 2020, 14:30

29
jan
Nijmegen
Datum: 29 januari 2020, 15:00

31
jan
Demen
Datum: 31 januari 2020, 13:30